آیا می دانید عطارد حتی با وجود نزدیکی به خورشید، آسمانی کاملا تاریک دارد! این سیاره بالاترین تغیرات دما در منظومه شمسی را دارد که در روز دمای آن به ۴۲۵+ درجه و در شب به ۱۳۰- درجه میرسد!
در واقع چون عطارد یا ماه زمین در اطراف خود هیچ جوّی ندارند که مانند جو زمین، نور خورشيد را پراکنده و مرئی کند، در روز آسمانشان کاملاً سیاه دیده میشود. اگر فضانوردی در سطح ماه با دستان خود جلوی نور خورشید را بگیرد، وقتی چشمانش به تاریکی عادت کند، میبیند که آسمان ماه حتی در زیر نور خورشید پر از ستاره است!
آیا می دانید ما هیچ نوع عکس واقعی از کهکشان راه شیری در دست نداریم، در حقیقت تمام عکسهای شبیه سازی شده از این کهکشانِ مارپیچی، از روی کهکشان دیگری به نام مسیه۷۴ ترسیم میشود.
این غیر ممکن است که شما بتوانید یک عکس کامل از کهکشانی داشته باشید، که با وسعت ۱۰۰ هزار سال نوری، در میان آن غوطه ور شدهاید!
با تکنولوژی فعلی ۲.۲ میلیارد سال طول میکشد تا شما خود را به محلی از کیهان برسانید که بتوانید یک عکس کامل از کهکشان راه شیری بگیرید!
آیا می دانید سونی لنز كانتكتی طراحی كرده است كه اگر روی چشمتان كار بگذاريد، با يک بار چشمک يا پلک زدن محكم، عكس می گیرد و با دو بار چشمک زدن فيلم! با این لنز ديگر هيچ صحنه ای فراموش نخواهد شد!
آیا می دانید مهکمان چه پدیدهای است؟
مهکمان تا حد زیادی شبیه رنگینکمان است، و در اثر برخورد نورِ خورشید به قطرات مه، غبار و ابر ایجاد میشود.
مه کمان بر خلاف رنگینکمان، رنگی ندارد و علت آن اندازه خیلی کوچک قطرات آب است که باعث ایجاد پراش نور شده و اجازه تشکیل طول موج طیف مرئی را نمیدهد.
قطرات آبی که در مهکمان وجود دارند بین ۱۰ تا ۱۰۰۰ برابر کوچکتر از قطرات آبی هستند که رنگینکمان را ایجاد میکنند، به همین دلیل به آن رنگینکمان سفید هم میگویند.