امروزه کمتر کسی است که وای فای را نشناسد. یک ارتباط بیسیم با شبکه اینترنت که محبوبیت بسیار زیادی دارد و با استفاده از این تکنولوژی به راحتی در مسافرت، هواپیما یا هتل میتوان از طریق گوشهای هوشمند یا لپ تاب یا هر وسیلهای که این قابلیت را دارد به اینترنت متصل شد.
اما به راستی تاکنون فکر کردهاید که مخترع وای فای ( Wi-Fi) که بود و چگونه اختراع شد؟
یک دانشمند استرالیایی به نام جان اوسولیوان از نظریه تبخیر سیاهچاله استیون هاوکینگ و امواج رادیویی متعاقب آن الهام گرفت و تصمیم گرفت این امواج را پیدا کرده و ثابت کند که این نظریه درست است.
هنگامی که این کار را انجام میداد، متوجه شد که تشخیص این سیگنالهای ضعیف در هیاهوی صدای رادیویی و بسیار بلندتر جهان بسیار سخت است.
این سیگنالها فواصل زیادی را طی کرده و بسیار کوچک بودند و به خاطر گاز و غبار فضایی که از آن عبور میکرد تغییر شکل میدادند.
در واقع، شکل موج از یک سنسور تیز که تشخیص آن راحت بود به یک منحنی مسطح تغییر میکرد.
به همین دلیل بود که اوسولیوان و پژوهشگران همکار او تلاش کردند ابزاری بسازند که امواج رادیویی خاص را شناسایی کرده و عبور دهد.
پس از مدتها تلاش، اوسولیوان و همکارش توانستند ابزاری مبتنی بر یک فرمول ریاضی بسازند که به آنها کمک کند این امواج را پیدا کنند، سیگنالهای رادیویی اضافی را از دور خارج کرده و امواج رادیویی مفید را شناسایی کنند.
با این حال، آنها در پیدا کردن امواج رادیویی سیاهچاله ناموفق بودند.
زمان گذشت و در سال 1992 یعنی زمانی که اوسولیوان برای CSIRO کار میکرد، وظیفه داشت راهی برای اتصال بیسیم کامپیوترها پیدا کند.
با یادآوری تحقیقات قبلی خود در مورد سیاهچالهها و ابزارهایی که او برای تشخیص امواج رادیویی سیاهچاله به صورت بی سیم ساخته بود، او به سراغ ابزار قبلی که ساخته بود رفت.
با استفاده از فرمول ریاضی این دستگاه، او توانست آن را اصلاح و تغییر دهد و ابزار از این به عنوان مبنایی برای Wi-Fi برای جستجوی سیگنالهای رادیویی ضعیف و فازی در پر سر و صداترین محیط ها استفاده کند.
از بابت حق امتیاز این اختراع غافلگیرانه، CSIRO تقریبا 1 میلیارد دلار به دست آورد و اوسولیوان در سال 1992 آن را در کشور خود و سپس در سال 1996 در ایالات متحده آمریکا بومیسازی کرد.
بنابراین، به لطف نظریه استیون هاوکینگ که اوسولیوان از آن الهام گرفت به طور تصادفی Wi-Fi اختراع شد و در اختیار ما قرار گرفت.
منبع: دیجی رو